Advarsel Cookies brukes på dette området for å gi den beste brukeropplevelsen. Hvis du fortsetter, antar vi at du samtykker i å motta cookies fra dette nettstedet. OK

Personvern

Personvern og sikkerhet

Beskyttelse av opplysninger er et spørsmål om tillit, og beskyttelse av dine private opplysninger er viktig for oss. Vi følger de til enhver tid gjeldene regler for behandling av personopplysninger gitt i personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Formålet med følgende informasjon er å gi deg som kunde en oversikt over hvilken informasjon som samles og hva den brukes til. Personopplysningene til kjøper under 15 år kan ikke innhentes med mindre selgeren har samtykke fra foreldre eller foresatte.

Hvilken informasjon samles inn

Vi samler inn e-post, IP-adresse, navn, adresse og telefonnummer for å kunne levere varene og for å kunne kontakte deg dersom det trengs i forbindelse med din ordre. Vi lagrer ikke kortinformasjon i nettbutikken. Håndtering av personopplysninger i forbindelse med betaling gjøres av våre partnere på betaling: Stripe, iZettle og Vipps. Disse systemene bruker persondata på vegne av oss, og har ikke anledning til å gi noen informasjon videre. Du kan finner mer informasjon om håndteringen på respektive betalingsleverandørenes nettsider.

Hvordan brukes informasjonen som samles inn

Vi bruker informasjonen som samles for å kunne sende deg varene som er bestilt, og kontakte deg dersom det er nødvendig. Opplysninger om bruk av nettbutikken og tidligere kjøpshistorikk benyttes til å vise deg relaterte produkter eller målrettet markedsføring på e-post (dersom du har bedt om dette) eller andre kanaler som sosiale medier og Google. Informasjon om bruk av nettbutikken brukes også for trafikkestimering. Informasjon som samles inn om bruk av nettsiden er anonymisert.

Tredjepart

Caspeland selger ikke personopplysninger videre til tredjepart. Informasjonen blir heller ikke byttet eller videreformidlet til tredjepart. Relevante opplysninger for å kunne gjennomføre handelen deles med betalingspartner (Stripe, iZettle eller Vipps) og transportør (Posten). Disse systemene bruker persondata på vegne av oss, og har ikke anledning til å gi noen informasjon videre.

Sletting av informasjon

Du kan selv se og administrere din informasjon som er samlet under min konto. Ordreinformasjon kan ikke slettes da vi er pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring og eventuell garanti og returhåndtering. Kundekontoen kan derimot slettes om det er ønskelig ved å kontakte info@caspeland.no

Du kan trekke ditt samtykke til å behandle personopplysninger i forbindelse med målrettet markedsføring. Det gjøres enklest ved å følge avmeldingslinken i bunnen av hvert nyhetsbrev. Du kan også kontakte kundeservice på info@caspeland.no som kan melde deg av.

Den ansvarlige person for persondata hos Caspeland er daglig leder Anna Skjønberg (info@caspeland.no)

Informasjon gitt til Caspeland vil IKKE bli gitt eller eller solgt videre til noen tredjeparts aktører, og vi oppbevarer ingen sensitive persondata.

Du har til enhver tid rett til å få innsikt i de data vi har på deg, og også be om at den blir slettet (eller du kan alltid gjøre det selv nederst i nyhetsbrevene fra oss).

Hvis selgeren vil benytte kjøperens personopplysninger til andre formål, for eksempel til å sende kjøperen reklame eller informasjon ut over det som er nødvendig for å få gjennomført avtalen, må selgeren innhente kjøperens samtykke ved avtaleinngåelsen. Selgeren må gi kjøperen informasjon om hva personopplysningene skal brukes til og om hvem som skal bruke personopplysningene. Kjøperens samtykke må være frivillig og avgis ved en aktiv handling, for eksempel ved avkrysning eller påmelding.

Kjøperen skal enkelt kunne kontakte selgeren, for eksempel pr telefon eller e-post dersom han eller hun har spørsmål om selgerens bruk av personopplysninger eller hvis han eller hun ønsker at selgeren sletter eller endrer personopplysningene.

Reglene for personvern er utarbeidet etter den nye loven, GDPR, som trer i kraft 25.mai 2018.


Cookies/informasjonskapsler

Caspeland sine nettsider benytter seg av informasjonskapsler. En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres på din PC/Mac. Denne brukes til å forenkle din bruk av vårt nettsted ved gjentakende besøk. Caspeland lagrer ingen personlige data i våre informasjonskapsler og vi kan ikke spore informasjon tilbake til deg basert på innholdet i informasjonskapslene.

Caspeland sine nettsider benytter seg av 2 typer informasjonskapsler. Den første er en permanent fil som lagres på din PC/Mac. Den inneholder informasjon om endringer som er foretatt siden sist du besøkte vårt nettsted og oppdaterer disse. Dette betyr at du får tilgang til oppdatert informasjon, samtidig som uendret informasjon lastes raskere direkte fra din egen PC/Mac. Dette kan f.eks være varer du har plassert i handlekurven, som vil ligge der neste gang du besøker sidene våre - så sant du er logget inn.

Vi benytter også Google Analytics, en webanalyseløsning tilbudt av Google, Inc. Google Analytics benytter seg av cookies for å hjelpe oss med å analysere hvordan brukerne benytter nettsiden. Den informasjon om din bruk av nettsiden som cookien genererer (inkl. din IP adresse), blir sendt og lagret på en server hos Google i USA. Google bruker denne informasjonen for å evaluere din bruk av nettsiden, rapportere om webstedets aktivitet til nettsidens operatører, samt å yte andre tjenester relatert til webområdet og internettbruk. Google kan også utlevere denne informasjon til tredjepart, når dette er juridisk påkrevd, eller når en tredjepart behandler opplysningene på Googles vegne. Google sammenligner ikke din IP adresse med andre opplysninger som Google har innhentet. Du kan nekte bruk av cookies ved å velge den aktuelle innstilling på din nettleser. Vær oppmerksom på at dette vil innskrenke din bruk av nettsiden. Ved å bruke nettsiden godkjenner du Googles behandling av dine opplysninger på den måte og av de grunner som er skissert over.

Hvordan slå av/på informasjonskapsler

Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler eller ikke. De fleste nettlesere aksepterer disse automatisk, men du har full frihet til å endre dette ved å slå av denne funksjonaliteten helt eller delvis. Husk at bruk av våre nettsider og tjenester vil bli redusert hvis du velger å slå av bruk av informasjonskapsler.

Annen informasjon

Annen informasjon - refererer til upersonlige data. Vi benytter oss av slik informasjon på våre nettsteder. Denne type informasjon/data inneholder besøkstidspunkt, varighet på besøkstid, nettlesertype og versjoner, operativsystem og annen informasjon som ikke er relatert til den enkelte bruker. Denne informasjonen hjelper oss til å holde oversikt over hva de som besøker oss henter av informasjon, hvilke sider de besøker og hvor lenge de oppholder seg på våre nettsider. Med bakgrunn i denne informasjonen kan vi forbedre effektiviteten og oppbyggingen av våre nettsider. Caspeland registrerer all bruk av våre nettsider, ikke bare aktiviteten til våre registrerte brukere.

Frakt og levering

Normal leveringstid er 2-7 virkedager på alle varer i nettbutikken, såfremt ikke noe annet fremgår av teksten. Dersom noe skulle være utsolgt fra vårt lager, vil vi ta kontakt innen ett døgn fra bestillingen er foretatt. Vi kan sende til hele landet, samt Svalbard og utlandet men ordre til Svalbard og utlandet må avtales først ved å sende e-post til info@caspeland.no. Varene kan også hentes på vårt lager mellom kl. 8-16 (Strømberg Distribusjon, Gamle Leirdalsvei 12, 1081 Oslo) eller etter kl. 16 i Lutvannsveien 42, 0676 Oslo.

Retur og angrerett

Når du handler hos oss har du 14 dagers ubetinget returrett. Dette forutsetter at varen er ubrukt og i original emballasje. Du kan få pengene tilbake, eller bytte i andre varer. Husk å legge ved returadresse og hvilket produkt du ønsker å bytte i, eller kontonummer om du ønsker pengene tilbake. Reklamasjoner skal avtales med oss før de sendes tilbake. Produktet skal i tillegg være rengjort og det skal ligge ved et notat som beskriver grunnen til reklamasjonen. Last evt. ned angrerettskjema. Mer info om angrerett.

Betalingsbetingelser

Kjøp i nettbutikken betales med kredittkort (Visa, Mastercard eller American Express). Din sikkerhet og trygghet er meget viktig for oss, og med samarbeidspartnere som STRIPE blir denne sikkerheten ivaretatt. Ved et kjøp i Caspeland sin nettbutikk, vil kjøpesummen bli reservert på konto frem til varene er plukket. Først når alle varene på ordren er plukket og sendes, blir kontoen belastet.